nieuws

Film: korte sfeerimpressie van Kunstroute Twisk 2012

admin : 12 juni 2012 08:10 : nieuws

De Kunstroute Twisk 2012 was een doorslaand succes!
Marco Verstraaten van Studio Twisk heeft onderstaande film gemaakt: een korte sfeerimpressie van de Kunstroute.

Kunstroute Twisk 2012. Kunst in kerk, kamer en koegang. from marcoverstraaten on Vimeo.

123 Comments »

Van Zuks Dus – Uit de Kunst in Twisk

admin : 7 juni 2012 14:50 : nieuws

Vanmorgen was RTV N-H in Twisk om opnames te maken voor het programma Van Zuks Dus. Beeldhouwer Rob Cerneüs presenteert al een aantal jaren iedere donderdag het onderdeel ‘kunst kijken’ – in een item van een aantal minuten wordt de kunst in Noord-Holland belicht. Deze week dus de eer aan de Kunstroute Twisk!

Onder andere kunstenaars Ruud Spil (exposerend bij Vok Kay), Cora Vries (exposerend in de Rosita) en Gerrit Bosma (exposerend bij de familie Wagemaker) komen aan bod. Ook de heer Spijker en de heer en mevrouw Wagemaker zijn geïnterviewd.

Rob Cerneüs werd rondgeleid door Ellen Sassen, een van de leden van de Kunstcommissie.

De uitzending is vanavond, donderdag 7 juni, om 17:50 uur. Daarna zijn er nog de hele avond ieder uur herhalingen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de uitzending vandaag te kijken, kunt u op de website van RTV N-H bij ‘Uitzending gemist’ het programma nog terugkijken.

133 Comments »

Twisker kunstenaars leveren hun werk in

Grace : 6 juni 2012 08:53 : nieuws

Maandag was het inleveravond voor de Twisker kunstenaars.  In de Witte Hoeve bij de familie de Ruiter is het werk te zien van Cees en José Buys Ballot, Wendy Reuzenaar, Suus Wolters, Rob Overweel, Gerda Rupert, Pieter de Ruiter, Renée Suntjens, Inge Verschoor en Corrie Woudenberg. In het Dorpshuis is het werk van Lia Ootes, Corinne Nieman, Frodo van Kesteren en Zenja van Kesteren te bewonderen. Keramiek, foto’s, etsen, schilderijen, iconen:  laat u verrassen door het talent van de Twiskers.

Beelden van José en schilderijen van Kees Buys Ballot

Keramiek van Renée Suntjens

Schilderijen van Inge Verschoor

133 Comments »

Met de museumstoomtram naar de kunstroute

Grace : 4 juni 2012 22:44 : nieuws

Een bezoek aan onze kunstroute kan ook per stoomtram. U stapt op in Hoorn en u stapt uit op station Twisk. Na een wandeling langs de 22 locaties met 28 exposanten vervolgt u de reis naar Medemblik. U combineert kunst en cultuur met historische techniek en bekijkt onderweg nog een tentoonstelling.  De lokaalspoorweg Hoorn-Medemblik bestaat dit jaar 125 jaar. Het museum organiseerde daarom een  speciaal themajaar. Vanaf 17 mei tot 3 november rijdt er een tentoonstelling mee in de stoomtrams.

Op 17 mei en in het weekend van 16 en 17 juni worden overigens historische thema-evenementen georganiseerd. Een ‘must’ voor wie een totale historische reisbeleving wil ondergaan.

119 Comments »

Donker & Wit vervoert eerste kunst naar Twisk

Grace : 4 juni 2012 09:21 : Geen categorie, nieuws

Afgelopen zaterdag is een begin gemaakt met het inrichten voor de kunstroute die aanstaand weekend al plaatsvindt. De Amsterdamse kunstenaar Leo van den Bos exposeert in de Nederlands Hervormde Kerk met zijn mobiles en bronzen beelden. Adam Donker van Donker & Wit Tuintechniek sponsort de route door voor het vervoer  te zorgen.

Kunstenaar Leo van den Bos zet het grote mobile dat in de nok van de kerk komt te hangen in elkaar.

121 Comments »

Miniconcert Gerda Govers en Wil Luiken

Grace : 30 mei 2012 08:04 : nieuws

Op zaterdag 9 juni zal sopraan Gerda Govers twee keer een concertje geven in de Zuidhollandse stal bij de familie Kay op dorpsweg 44. Zij zal door Wil Luiken worden begeleid op piano. De optredens duren ongeveer 45 minuten en vinden plaats om 13.00 uur en om 14.30 uur. Deze concertjes worden u aangeboden door Vok en Nel Kay.

102 Comments »

Optreden ensemble o.l.v Ciska van der Wilk

Mathilde : 29 mei 2012 19:37 : nieuws

Het ensemble, bestaande uit Diewertje Knoop en Neira Appelman op dwarsfluit, Jannick van Ossenbruggen en Maria Loos op viool en Laurens Tromp op piano, speelt tussen 14.30 en 16.30 in het dorpshuis.

Sterre en Bente, twee dwarsfluitleerlingen uit Twisk, zullen optreden en het ensemble zal samen met deze twee fluitistes en nog andere dwarsfluitleerlingen Pachel’s canon in D spelen. Kom luisteren tijdens het kijken naar het werk van de Twisker kunstenaars of maak van de gelegenheid gebruik om wat te drinken in het dorpshuis.

122 Comments »

Sponsor in de spotlight: Autobedrijf Jan Kroon

admin : 29 mei 2012 09:02 : nieuws

Het autobedrijf van Jan Kroon is aan de Dorpsweg in Twisk. U vindt hem op nummer 107. Dit bedrijf is een allround autobedrijf: voor onderhoud aan uw auto bent u bij Jan Kroon en zijn team aan het goede adres, maar u kunt ook bij hen terecht voor een nieuwe auto of een mooie occasion. Ook voor advies, APK-keuringen en reparaties staat Jan Kroon voor u klaar.

Autobedrijf Jan Kroon steunt Kunstroute Twisk en daar is de organisatie ontzettend blij mee!

110 Comments »

Elk heel uur orgelspel in de Doopsgezinde kerk

Mathilde : 25 mei 2012 19:45 : nieuws

Op zaterdag 9 juni speelt de organist M. Wentink elk heel uur op het van Dam orgel in de Doopsgezinde kerk.

Schuif in de banken en geniet van zijn spel om daarna de route te vervolgen.

De Doopsgezinde kerk : Dorpsweg 149

131 Comments »

Poster en flyer Kunstroute Twisk

admin : 24 mei 2012 11:18 : nieuws

Onlangs zijn de posters en flyers voor de Kunstroute gedrukt en inmiddels zie je op steeds meer plekken de poster voor het raam verschijnen.

Dit is ‘m – met het prachtige kunstwerk van Peter de Rijcke als echte eyecatcher.

119 Comments »
« Page 1, 2 »